Új jelszó kérése

Bőrfiatalítás Antioxidánsokkal Minitréning - Ingyenes - 8 részes

Mentés

Termékajánló
facebook ikon Pinterest ikon Instagram ikon

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Partnereink

Gobelintáska banner

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Blog

2017.05.22 18:48
TOP 5 Bőrfiatalító antioxidáns

top_5_borfiatalito_antioxidans.jpg

 

Az antioxidáns tulajdonképpen védi a sejteket attól, hogy eloxidálódjanak, ahogy a neve is mutatja. Biztosan láttál már rozsdás felületet, nos, a bőröddel is ugyanígy működik, berozsdásodik. Az antioxidáns a bőröd pajzsa, segít megvédeni a gonosz szabad gyökök ellen, akik a fiatal, egészséges sejtekből táplálkoznak.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

Biztos sokszor feltetted már magadnak a kérdést, hogy vajon miért öregszik a bőröm?

 

Erre a kérdésre a molekuláris biológia ad választ, ugyanis a bőr öregedéséért a szabadgyökök a felelősek, melyek a külső környezet és a stressz okozta káros hatások során keletkeznek. Tulajdonképpen az egészséges sejteket “eszik”, azaz károsítják. Az öregedés a természetes védekező rendszer ellenállásának csökkenése, mely lehetővé teszi, hogy a szabadgyökök szabadon termelődjenek és károsítsák a géneket, ez a folyamat pedig fokozatosan sejtkárosodáshoz vezet. Ráadásul a védelmi rendszert a dohányzás, a káros UV sugárzás és a helytelen életmód is tovább gyengíti. Nem hangzik valami jól, igaz?

 

VAN MEGOLDÁS!

A jó hír az, hogy a szervezet képes védekezni a szabadgyökök ellen, melyeket antioxidánsokkal tud semlegesíteni. A táplálkozás során bevitt és a közvetlen bőrre kent antioxidánsok nagy szerepet játszanak a bőr öregedésének lassításában, az azonban nem bizonyított, hogy a már kialakult ráncokra is megoldás, tehát az antioxidánsok csak a bőr öregedésének megelőzésében és lassításában kapnak főszerepet. Kivéve a C vitamint, mert a kivétel erősíti a szabályt, erről majd később.

 

TOP 5 - E VITAMIN

Az E vitamin a modern szépségápolás legújabb felfedezettje, ugyanis csak a XX. században vált ismertté. A szervezetben sajnos csak rövid ideig raktározódik, ezért folyamatosan pótolni kell, ha eredményeket akarunk elérni vele. Az E vitamin nagy szerepet játszik a sejtfalak működésének fenntartásában, valamint kiváló antioxidáns, ezért segít a bőr fiatalságának megőrzésében. Nagy mennyiségben tartalmaz E vitamint a búzacsíraolaj, a napraforgó mag, a mogyoró, a mandula, az édes burgonya és a müzli. Ha ezeket nem fogyasztod, vagy csak ritkán, érdemes beépítened a táplálkozásodba.

TOP 4 - BÉTA-KAROTIN

A béta karotin egy természetes színező anyag, ami a répát sárgává színezi. Ez a hihetetlen  tulajdonsága lehetővé teszi, hogy a nap bizonyos sugarait a bőr elnyelje, így meggátolja a fény okozta szabadgyökök elszaporodását. A béta karotin nagyon hatásos antioxidáns, ugyanis képes A vitamint termelni. Az emberi szervezetben a legjobb felszívódás passzírozott, homogenizált vagy püréként elkészített változatban érhető el. Ha a káros UV sugarak ellen szeretnél védekezni, fogyassz nyers sárgarépa levet, de vigyázz, hogy ne ess túlzásba, mert besárgíthatja a bőröd is.

TOP 3 - SZELÉN

A szelén mindössze 5-10 mg mennyiségben található meg az emberi szervezetben, jelentősége viszont annál nagyobb. Létfontosságú nyomelem, mely képes a szervezetben aktiválni az antioxidáns enzimeket, felerősíti a C vitamin és E vitamin funkcióit. A szelén továbbá elősegíti a sejtek védelmét a szabadgyökök ellen, ezáltal lassítja a szövetek öregedését. Főként a tengeri állatok húsa, a teljes kiőrlésű gabonafélék tartalmazzák, valamint a hús, a tej, a gomba, a tojás és a hüvelyesek – vagyis azon táplálékok, amelyek magas fehérje tartalmúak.

 

TOP 2 - Q10

A Q10 egy olyan enzim, ami a sejt energiatermelésének folyamatában játszik nagy szerepet, egyfajta létfontosságú katalizátor. Egyes biokémiai folyamatokat felgyorsít vagy valamilyen más irányba terel, ezért az öregedési folyamatokat is hatékonyan kezeli. A Q10 a  tápanyagokat energiává alakítja át a sejtek számára, ha nincs a testben elegendő Q10, energiahiány lép fel, ami korai bőröregedéshez is vezethet. A szervezet képes Q10 enzimeket előállítani, ehhez vitaminokra és nyomelemekre van szüksége. A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, ez idő után szintje hanyatlani kezd, a mi feladatunk, hogy pótoljuk. A Q10-ben gazdag tápanyagok a szardínia, a lazac, a makréla, a marhaszív, a marhamáj és a tojás.

 

TOP 1 - C VITAMIN

A C vitamin az antioxidánsok Jolly Jókere, mert képes csökkenteni a már kialakult ráncokat is. Korábban már írtam a C vitaminról és annak fiatalító hatásáról, ha még nem olvastad, de érdekel a téma, mindenképp tegyél egy kitérőt. A cikket a C vitaminról itt éred el.

A C vitamin a jó egészség legjobb forrása, napi 500 mg C vitamin számos betegség ellen védelmet nyújt. Amellett, hogy kiváló antioxidáns, azaz semlegesíti a szabadgyököket, még ránctalanító hatással is rendelkezik. A modern szépségápolás legújabb felfedezése a goji bogyó, mely 500-szor több C vitamint tartalmaz, mint a narancs. Még nem telített a piac, de már kapható számos goji bogyóból készült kozmetikum. Nézd meg a választékot.

 

Ha figyelmesen végigolvastad a cikket, akkor két Jolly Joker antioxidánst is találtál. Az egyik a C vitamin, ami nem csak a bőr öregedésének megelőzésére, de a ránctalanításra is képes, valamint a szelén, ami segíti az antioxidánsok felszívódását. A fent felsorolt élelmiszerek mind fontos szerepet játszanak a bőr fiatalságának és szépségének fenntartásában, ezért fogyaszd őket előszeretettel. Javaslom, hogy menj el egy vásárló körútra és vegyél magadnak a szépítő ételekből, vitaminokból, fogyaszd őket minden nap.

trening_kep_mailchimp.jpg

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is. Szólj hozzá bátran, egészítsd ki a tapasztalataiddal, mert nekünk számít a véleményed!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Webáruház készítés