Blog

A sztárok tuti fegyvere ráncok ellen

2017.08.22 06:00

A sztárok tuti fegyvere ráncok ellen - Blog a modern szépségápolásról

A modern szépségápolásban nagyon sok mindent hallani, mire van szüksége a bőrnek és mire nem, a kozmetikai reklámok sulykolják belénk a fiatalság fontosságát, mert akinek nem fiatal a bőre az nem is szép. Nos, a fiatalság fontos, de az is fontos, hogy megtanuld természetes módon megóvni azt. Most egy nagyon fontos alapanyagról lesz szó, aminek hatékonyságáról ódákat zengenek, ez pedig a kollagén. Nem hiába kapott ekkora figyelmet, hisz a kollagén mindenki számára fontos, nem csak annak, akinek fontos a fiatalság megőrzése. Olvass tovább és tudj meg többet!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

MI A KOLLAGÉN?

A kollagén egy kocsonyás, zselé állagú természetes fehérje, mely a bőrben, porcokban, ínban és csontban van jelen. Megtalálható a szemben is, feladata, hogy  biztosítsa a szem tömörségét. A kollagén támogatja a test kötőszövetének struktúráját, biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. A bőr 75%-a kollagénből épül fel, nagyjából a test fehérje tartalmának körülbelül 30%-a kollagénből áll. Tehát a kollagén egy nagyon fontos fehérje, melynek nemcsak a bőr öregedésében van fontos szerepe, hanem szükséges más betegségek megelőzésében is.

 

MIÉRT FONTOS PÓTOLNI?

A szervezet természetes kollagén termelése lelassul a kor előrehaladtával. A rossz hírem az, hogy a lassulási folyamat már 20 éves korban elkezdődik, majd 30-40 éves korban drasztikusan lecsökken, és az 50-60. évre teljesen leáll. Különféle tanulmányok bizonyították, hogy a kollagén normális termelődése évente 1%-kal csökken, az életmód befolyásolja, hogy az évi 1%-os csökkenés több lesz-e. Ez függ a dohányzástól, az alkohol fogyasztástól, de még a légszennyezéstől is.

A kollagén termelés lelassulásával a bőr kevesebb vizet tartalmaz, megereszkedik és megjelennek az első ráncok.

 

MIT TEHETSZ TE?

Az ember azt kívánja, bárcsak mindig fiatal és egészséges maradhatna, de ebben nekünk is partnernek kell lennünk. Először is ismerni kell a saját tested és azt, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy fenntartsa fiatalságát és egészségét. Azzal, hogy ezt a cikket olvasod máris tettél ennek érdekében. A fiatalság egyik titka a kollagén pótlása, melyet napi rutinná kell tenned.

 

A táplálék kiegészítőként fogyasztott kollagén nagyban segíti a szövetek és a bőr megújulását, ezáltal lelassulnak az öregedési folyamatok. A bőrben felszívódó kollagén pedig direkt módon segít az öregedési folyamatok lassításában, mondhatjuk úgy is, hogy helyileg fejti ki hatását. A kollagén tartalmú arckrémek és szérumok segítik a bőr vízmegtartó képességét, ami nagyban hozzájárul a fiatalság megőrzésében.

 

Biztos hallottál már a kollagén és a botox injekcióról, ilyenkor egy tű segítségével juttatják be az anyagot a bőr alá, melynek hátránya, hogy a rendszeres kezelések miatt az arc felduzzad és eltorzítja a mimikát. Biztosan láttál már erre példát a sztárvilágban, hát nem túl szép látvány.

 

A fiatalos bőrért azzal teheted a legtöbbet, ha már fiatal korban tudatosan odafigyelsz az étkezésre és a napi folyadék fogyasztásra. 20 éves kor fölött fogyassz minél több vizet és használj kollagén tartalmú krémeket, szedj rendszeresen korodnak megfelelő mennyiségű kollagén kapszulát is, így bőröd nem veszíti el olyan hamar rugalmasságát és a tested többi részének is jót teszel.


KÖVESS MINKET!

Mentés

Mentés

Mentés