Blog

3+1 TIPP SPA élmény otthon tavasszal is

2017.03.29 08:04

spa_elmeny_otthon_tavasszal_is.jpg

 

Sokan szeretünk fürdeni, gyertyafényben relaxálni, pihenni a téli időszakban. A tavasz beköszöntével jön a meleg idő, ilyenkor már nem esik olyan jól dagonyázni egy kád forró vízben, inkább egy kis felfrissülésre vágyunk. Most arról lesz szó, hogy mivel teheted a meleg tavaszi-nyári időszakot is igazi SPA élménnyé. Lássuk hát…

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

1 - TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS A FÜRDŐSZOBÁBAN

A legtöbben évente egyszer vagy kétszer nagytakarítunk, ilyenkor jön az ablak mosás, függöny mosás, a téli meleg takarókat és párnákat elpakolod, a virágokat lezuhanyozod, jól kiszellőztetsz, mindent leportalanítasz, még azt is, amire eddig nem volt időd, így minden megújul kicsit, az egész légtér könnyebbé válik. Ezek azok a munkálatok, amitől a lakás a nehéz téli időszak után újra lélegezni kezd. De mi a helyzet a fürdőszobával? Oké, hogy lesikálod a csempét, meg mindent, de mivel teheted ezt a helyiséget is varázslatosabbá?

 

Először is pakold el a téli cuccokat a szekrénybe, hogy mik ezek, az mindenkinél változó, de a felsorolásból biztosan magadra ismersz te is. Téli holmi például a szauna dörzsikesztyű, a habfürdő, az aromaterápiás illóolaj, a gyertyák, a bundás papucs, a párologtató, a nehéz krémek, a sűrű állagú  testvaj, a vastag köntös, az erős illatú parfümök, stb. Szóval tegyél rendet a szekrénykében, a téli holmikat tedd el és vedd elő a tavaszi-nyári kozmetikumokat. Ilyen például a testradír, a szappan, a frissítő tusfürdő, a könnyű arckrémek, a joghurtos állagú testvaj, a testápoló, a friss virág illatú parfümolaj, stb. Kinek mi van otthon, úgy érdemes rendezkedni, ezért soroltam fel ennyi mindent, hogy tudd, mire is gondolok valójában.

 

Ha ragaszkodsz az illóolajhoz, mert imádod, akkor a téli illatokat (fahéj, mézeskalács, eukaliptusz, szegfűszeg, fenyő, stb.) cseréld le nyári, frissítő illatokra (jázmin, ylang ylang, óceán illat, citrusok, gyümölcsös illatok, stb.).

 

Tipp! Vedd elő a pedikűr készletet, mert hamarosan szükséged lesz rá.

 

2 - DEKORÁCIÓ

Télen a gyertya adja meg a kellemes, relaxáló hangulatot, viszont nyáron erre nem lesz szükség. Nagyon jó érzés, ha a nyári időszakban is van egy jó kis hangulat a fürdőszobában, a SPA élményt megadhatod magadnak azzal, ha teszel ki tengeri kavicsokat, kagylókat, kishajót, kötelet, színes üvegeket, melyekre ha rásüt a nap szinte életre kelnek.

 

Szóval légy ötletes, hagyd szárnyalni a kreativitásod. Nem kell vagyonokat költeni dekorációra, csak nézz körül mi van otthon és abból hozz össze valami kellemeset. A portpurit felejtsd el, fürdőszobába nem praktikus. Viszont tehetsz ki művirágokat, vagy szép tárgyakat, amik a tavaszt idézik fel benned.

 

Nekem van egy Ikeás tálam, mindig azt szoktam átrendezni évszakonként. Vannak színes üvegkavicsaim, kis virágaim, színes gyertyák, én ezt szoktam kitenni tavasszal. Nyáron pedig tengerparti hangulatot varázsolok bele kagylókkal, homokkal, tengeri csillaggal. Sosem unom meg, mert mindig rendezgetem, így mindig más hangulata van a fürdőszobának tőle. Ha gondolod még a kéztörlő színével is lehet játszani, tavasszal válassz valami élénket, ami passzol a kreatív dekorációdhoz.

 

3 - TÖRŐDJ MAGADDAL

Ha már szó volt arról, hogy mit tegyünk el és mit vegyünk elő, akkor essen szó a nőiességről is. Mi nők, tavasszal élünk igazán, beindulnak a hormonok, megszépülünk és kivirul a lelkünk. A sugárzó belső szépség a legfontosabb, azonban a cicoma is része az életünknek, ugye? Szóval vedd elő a körömlakk és smink készletet és rendszerezd.

 

Vidám nyári színek és frissesség, amire most szükséged lesz. Körömlakkból a világos, élettel teli színek a nyerők, sminkből szintén a pasztel és élénk színű paletta legyen kéznél. Fontos, hogy a kevesebb több, ezt azért ne felejtsd el. A sminkelés legfontosabb része az alapozás, de még azelőtt mindenképp vigyél fel egy vékony réteg bőrfeszesítő arckrémet, ami védi és ápolja a bőröd. A krém kiválasztásánál gondolj az UV védelemre is.

 

Tipp: Ha van olyan kozmetikumod, amit már régóta nem használsz és nem is fogsz, az valószínűleg vagy lejárt szavatosságú vagy nem vált be. Ezektől szabadulj meg, nincs helye felesleges kacatoknak.

 

+1 - MASSZÁZS OTTHON

Ez egy zárójeles rész, ugyanis nem mindenki talál rá partnert, vagy nem mindenki szereti. Az én férjem például nem szeret hátat masszírozni, maximum a talpam nyomkodja meg, az viszont nagyon jól esik. De a lényeg, hogy csináljatok otthon masszázs napot, amikor oda-vissza megmasszírozzátok egymást. Vegyetek egy kellemes masszázs olajat vagy testápolót erre a célra és mehet az egyezkedés. :) A masszázs nagyon jó a testnek és a léleknek, érdemes alkut kötni.


KÖVESS MINKET!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés