Blog

Tavaszi randevú a csigával – 3+1 ok, amiért neked is érdemes bevállalósnak lenned

2018.03.21 03:00

Tavaszi randevú a csigával- 3+1 ok, amiért neked is érdemes bevállalósnak lenned

Nemcsak a naptár mutatja, hanem már az időjárás is azt üzeni számunkra: megérkezett a várva-várt tavasz! Amikor a természet felébred, mi is mind kivirulunk. Le a nagykabátokkal! Te is eltetted már a téli göncöket? Előkerültek a fodros szoknyák, a lenge felsők, a körömcipők, a kedvenc táskák, a friss, virágillatú parfümök? Ilyenkor készen állunk az új kalandokra, jöhet a feltöltődés a természetben! Egy nagy szippantás a tavaszi levegőbe és máris újra rózsaszínben látjuk a világot! Izgalmas időszak ez idén is; testünk, lelkünk megújul, és új lendülettel vágunk bele a boldogságot hozó tavaszba!

Ó-ó, van egy kis gond? Bár már téged is elkapott a tavaszi láz, a bőröd még téli álmát alussza? Gyerünk, ideje felébreszteni! Ha sápadtnak, víztelennek, száraznak, netán ráncosnak érzed bőröd, nem kell egész tavasszal nagy kalapot viselned, hogy takargasd magad! Felejtsd ezt el és mutasd meg ki is vagy valójában! Hogyan? Mesélek valamit, ami elvezet a megoldáshoz...


A koreai csigák
Egyszer volt, hol nem volt, messze-messze, a távoli Koreában éldegélt sok-sok csiga. Átlagos kis állatkák voltak, ám hírük mégis hetedhét országon túlra terjedt. Történt ugyanis, hogy ezek a csigák képesek voltak a házukon keletkező sérüléseket nyálukkal helyreállítani. A csigatelepeken dolgozó munkásoknak feltűnt, hogy kezeiken a hegek – melyek munka közben érintkeztek a csigákkal - szintén hamar meggyógyultak. Bőrük puhává, lággyá vált.

Így történt hát, hogy nagy becsben kezdték tartani e kis házhordárokat és mára már a szépségipari termékek egyik fő alkotóelemévé vált a csigagél...

Miért pont a nyálkás csigák?
Első hallásra számomra is elképzelhetetlen volt, hogy egy csiga váladékát kenjem magamra, főleg nem az arcomra! A legkevésbé sem tartottam jó ötletnek közelebbről megismerkedni a nyálkás kis állatkákkal. De magam sem tudom igazán, hogy miért voltam ennyire elutasító, talán csak a külső alapján ítélkeztem.

Ha sikerrel használják például a piócákat a gyógyításban (amik valljuk be, még a csigáknál is gusztustalanabb állatok.), ha már hazánkban is közkedvelt szépészeti kezelés a halpedikűr, amikor számtalan ici-pici hal rágcsálja a bőrt a lábunkról, ha a kígyómérget is előszeretettel alkalmazzák a ráncok ellen, és még sorolhatnánk.., akkor miért ne adhatnánk egy esélyt a csigáknak is, melyek váladéka mára már a szépségápolási szerek egyik legkedveltebb összetevőjévé vált?


Úgy tűnik, a szépségipar és a természet egyre közelebb kerül egymáshoz. Az emberek szépek, üdék, fiatalok szeretnének lenni, a természet adta erőforrások pedig biztosítani tudják ezt. Micsoda találkozás!

Légy te is bevállalós, és nem fogod megbánni.

Miért hódít a csigagél?

Íme 3+1 ok, amiért a csiga váladéka a legtutibb választás neked is idén tavaszra:

1. HIDRATÁL


Bármilyen hihetetlennek is tűnik, a csigagél telis-tele van antioxidánsokkal, kimagasló a C-, és E-vitamin tartalma. Hialuronsav tartalma is segít abban, hogy szabályozni képes a bőr hidratáltságát; javítja a vízfelvevő és vízmegtartó képességét.

Én magam is teszteltem: A reggeli szem alatti sötét karikákkal csodákat tesz! Ha Te is küzdesz ezzel a kellemetlen tünettel, barátkozz meg a csiganyállal, és ints búcsút a karikáknak! Persze nem árt egy nagy alvás és kevesebb stresszelés, de a szérum olyannyira gazdagon hidratál, hogy a bőr tónusa látványos javulásnak indul már rövid idő alatt is. Azt is észrevettem, hogy használat után a bőröm szinte azonnal puhává, selymessé válik!

De ez még semmi.. órákkal később is ugyanezt érzem! Fantasztikus, hogy már rövidtávon is micsoda változást tapasztalok!

2. RÁNCTALANÍT


A magas vitamintartalom mellett fontos megemlítenünk a csigagél néhány további
összetevőjét, melyekre bőrünk szomjazik:

  • Kollagén
    Szervezetünk képes bizonyos mértékig a kollagén előállítására, de az évek előrehaladtával ez sajnos egyre kisebb mértékben történik, így azt tapasztalhatod, hogy bőröd veszít rugalmasságából. Szükség van a külső forrásból történő pótlásra, melyben a csigagél segítségedre lehet, hisz erősen serkenti a kollagént, feltölti az apró ráncokat.

  • Elasztin
    Ha a bőrmegújításról beszélünk, gyakrabban esik szó a kollagénről, miközben az elasztinnak is éppoly fontos szerep járna! Az elasztin (fehérje) öregedésgátló, segít a bőr kollagén szintjének megtartásában, így hozzásegít a feszesebb bőr eléréséhez.

3. KÍMÉLETESEBB, OLCSÓBB


Már nem csak a hollywoodi sztárok számára elérhető az esztétikai műtéti beavatkozás a
szépség érdekében, hanem hazánkban is igénybe veheti ezeket bárki, akit a kezelések borsos ára nem tart vissza. Ám jó fejben tartani azt is, hogy ezeket a beavatkozásokat általában meg is kell ismételni a minél tartósabb eredmény érdekében, ezért talán célszerűbb az alternatív megoldások felé csúszni.

Kíméletesebb megoldás lehet a csigagél tartalmú kozmetikumok használata, hisz a ráncok mellett hatékony a hegek, aknék, sőt a terhességi csíkok mérséklésében, eltávolításában is. A gyulladt bőrt is ápolja, és enyhébb égési sérülésekre is használható. Próbáld ki, mielőtt kés alá fekszel!

+1 ÁLLATBARÁT


Állatbarátként jogos lehet felvetésed, hogy vajon nem esik-e bántódásuk a kis csiguszoknak, miközben kinyerik a nyákukat a szépségipar számára?! Megnyugtatunk; mindenki sértetlen marad. A csigatelepeken jó körülmények között tartják őket, és olyan szabadalmazott technológiával vonják ki a csiganyákot, melynek köszönhetően nem esik bántódásuk az állatoknak.

Bár a csiga hozzájárulhat bőröd fiatalságának megőrzéséhez, mindig tartsd észben, hogy csupán a kozmetikumokkal nem lehet eredményt elérni. Óvd bőröd a tűző naptól, valamint a bőr tisztán tartása és a szemfesték minden alkalommal történő alapos lemosása sem elhanyagolható.

Amint láthatod, a kicsit bizarr, ám annál hatékonyabb csigagél hódít, hisz elképesztő hatással van bőrünkre! Hazánkban is kedvedre válogathatsz a csiganyálkivonatot tartalmazó készítmények széles palettájáról. Nincs többé titok, fény derült a csigatitokra; lépj hát Te is friss és üde bőrrel a tavaszba!


KÖVESS MINKET!