Blog

Nyári "mit hordj magaddal" csekklista

2017.06.06 13:47

nyari_mit_hordj_magaddal_csekklista.jpg

 

Ebben az évszakban bizonyára mindig tele van a táskád túlélő felszereléssel. Cipeled magaddal a szükséges dolgokat, amit úgy gondolsz, hogy szükséges, de bizonyára több a felesleg, mint a hasznos holmi. Biztos volt már olyan, hogy megkértél valakit, hogy fogja meg a táskád egy percre, mire ő: “Mi a szart cipelsz te magaddal?”. Lássuk be, ha egyszer lemérnéd a táskád, amikor tényleg megpakolod, biztosan többet nyomna 5 kilónál. :) Az alábbi listát azért állítottam össze neked, hogy ne kelljen túl sokat cipekedni, viszont a túlélő készlet pedig beleférjen a táskádba.

Mentés

Mentés

Mentés

 

IVÓVÍZ

A víz a legfontosabb a nyári melegben, azonban a fél liter cipelése néha indokolatlan. Nekem 3 decis a palackom, és arra pont elég, hogy amíg A-ból B-be odaérek, addig legyen ivóvizem. Általában B helyen újra tudom tölteni, erre szinte mindig van lehetőség. Ráadásul a friss víz sokkal hidegebb, mint az állott, aminek mindig örülök.

 

ENERGIA SZELET

A kánikulában, főleg ha nincs levegő, leeshet a vércukor-szinted. Ilyenkor jó, ha van nálad egy kis harapnivaló. A szőlőcukor vagy a csokoládé nem jó választás, mert az előbbi kiszóródhat, míg az utóbbi megolvad. Leggyakrabban a tömegközlekedésen fordul elő légszomj, ájulás, de szinte bármikor megszédülhetsz, ezért egy müzliszelet mindig lapuljon a táskádban vész esetére.

 

PAPÍR ZSEPI

Az hiszem ezt nem kell magyarázni, hisz tudod, hogy zsepi az mindig kellhet. Akár fagyizáskor, akár el kell menned mosdóba, vagy csak le kell törölni egy koszos asztalt. A 100 db-os verzió nem túl praktikus, de ha csak pár darabot behajigálsz be, akkor meg sosincs meg, amikor kellene, vagy percekig túrhatod, mire megtalálod. A 10 db-os verzió praktikus, zárt csomagolású, alap felszerelés egy női táskában, és nem csak nyáron.

 

MINI TÖRÜLKÖZŐ ÉS TUSFÜRDŐ

Ha zuhanyzásra nincs is lehetőséged, arra mindig van, hogy a csapnál kicsit lemosakodj. Mini tusfürdőt általában a drogériákban lehet kapni, ezeket a repülőre is fel lehet vinni, de nagyon célszerű a nyári táskában is tartani belőle, mert akármikor kellhet. A törülközőt megnedvesítve áttörölheted az egész tested, ahol tudsz, ott használj tusfürdőt, mint például a karok, a nyak, a hónalj és dekoltázs. Szerezz be egy 20x20 cm-es kis törülközőt, ezt nagyon picire össze lehet hajtani. Tedd be egy kis uzsonnás zacskóba, mert használat után vizes lesz és el kell pakolni. Nekem a lábam szokott nagyon koszos lenni a szandálban, ezt a területet elég nehéz megmosni egy nyilvános mosdóban, ezért erre a célra a sminklemosó kendőt használom, de erről majd később...

 

DEZODOR

Miután felfrissítetted magad, mert volt nálad tusfürdő és kis törülköző, jöhet a dezodor. 24 órás védelem? Na persze. Nincs az a kánikula, amivel egy dezodor 24 órán keresztül elbír, ezért jó, ha mindig van nálad. Kicsi, így simán elfér a neszesszeredben. Használj aluminium mentes dezodort, mert ha nem muszáj ne vigyél be káros anyagokat a szervezetedbe, még az ízzadásgátlód által se.

 

SMINKTÖRLŐ KENDŐ

Ha arcot kell mosni, az nem jó, mert az összes sminked lejönne. Erre találták ki a sminktörlő kendőt. Nem véletlenül nem nedves törlőkendőt mondtam, hiszen a sminklemosó kendőt használhatod arcra, testre, bárhova, míg a vegyszeres nedves törlőkendővel nem praktikus arcot törölni, mert szerintem nem testre találták ki. Viszont a sminklemosóval törölhetsz kezet, arcot, asztalt, széket, vagy amit akarsz, tehát több funkcióra alkalmas. Mondanám, hogy hordj magaddal mindkettőből, de ez a lista éppen a minimalizmusról szól, szóval nehogy cipeld mindkettőt, mert felesleges.

 

UV VÉDŐS BB KRÉM

Miután a nagy melegben megizzadtál és a sminktörlő kendővel eltávolítottad a lefolyt szemfestéked és alapozód egyharmadát, praktikus ha van nálad UV védős BB krém, mellyel nem csak hidratálod, de egy vékony rétegben el is takarhatod a bőrhibákat, így mindig vállalható lesz a fizimiskád. Az UV védelemről nem szeretnék papolni, hisz tudod, hogy az márpedig kell, persze csak ha nem szereted a pigment foltokat és a ráncokat az arcodon.

 

VÍZÁLLÓ SZEMCERUZA

A vízálló szemceruza ugyanabból a célból praktikus, mint a BB krém, szerintem nem kell mondanom mennyire fontos egy nőnek, hogy délután 4-kor is vállalható legyen. Ha van nálad szemceruza, ki tudod javítani a sminked, az esti randira is csinosan, önbizalommal telve mehetsz.

 

TESTPERMET

Ez a jolly joker, ugyanis a testpermet mindig jól jön. Ha nincs lehetőséged lemosni magadról a ragacsot, de friss illatot szeretnél, mintha most zuhanyoztál volna, akkor elő a testpermettel. Nagyon praktikus például állásinterjún, randi előtt, de akár hivatalos találkozó közben is. Képzeld el, hogy elmész egy konferenciára és nem tudod használni a tusfürdőt, a törülközőt, de még a sminktörlőre sincs lehetőséged. Ilyenkor bepermetezed magad a kedvenc illatoddal, mely ápolja bőröd és felfrissít. Soha ne hagyd otthon a testpermetet, én kifejezetten imádom, mert nagyon sokszor jól jön, mivel a napom nagy részét emberekkel találkozom. A testpermet illata általában szolid, míg egy parfüm aromája nyáron túl erős.

Ha még nem rohantál összellítani a túlélő készletet és kipakolni a táskádból a felesleges tárgyakat, akkor hajrá, hidd el le fogod venni a terhet a válladról.


KÖVESS MINKET!

Mentés

Mentés