Blog

5 trükk, hogyan maradj friss és illatos az ízzasztó kánikulában

2017.05.16 18:38

hogyan_maradj_friss_es_illatos_a_kanikulaban.jpg

 

Nyáron mindig központi kérdés nálam, hogy milyen illatszert használjak, hogy az ne legyen hivalkodó, de mégis segítsen az izzadsággal leszámolni. Sokszor vagyok úgy, hogy a 40 fokban nincsen kedvem parfümöt fújni magamra, mert nehéznek érzem. Ezen felül erős napsütésben nem célszerű parfümöt használni közvetlenül bőrön vagy ruhán, mert foltot hagy, illetve a parfümökben található alkohol miatt csípheti a felhevült, esetleg megégett bőrfelületet.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Az a kisebbik gond, ha a ruhád lesz foltos, hiszen az könnyen megoldható egy gyorsprogramos mosással, de a bőrödön megjelenő károk eltávolítása azonban közel sem ennyire egyszerű. Jogosan teheted fel a kérdést - Akkor most mit tegyek, hogy nyáron is illatos legyek és megszabaduljak a kellemetlen testszagoktól?

A parfümökkel nekem többek között az a bajom, hogy Magyarországon sajnos nem nagyon lehet a parfümünkkel megegyező illatú testápolót illetve tusfürdőt kapni, maximum a tusfürdőhöz hasonló dezodor jöhet szóba, mert olyat már láttam. Nyári kánikulában ez komoly probléma lehet, mert igencsak furcsa illatkavalkádok jöhetnek létre abból, ha a tusfürdő, a testápoló, a dezodor és a parfüm is teljesen más illatú.  

Tehát a probléma az, hogy hogyan maradjunk frissek és illatosak az izzasztó kánikulában, anélkül, hogy keverednének az illatok egymással. Ez itt a nagy kérdés, mert ugye te sem szereted, ha a tested minden tagja más illatú, mintha egy parfüm tesztelési nyílt napról szabadultál volna.

TESTPERMET

A testpermetek illata nem olyan intenzív, mint az Eau de Parfümöknek, és nyáron a tikkasztó hőségben nem dugítják el a pórusokat sem, ahogyan azt adott esetben egy parfüm teszi.  Ha a testpermetet a hűtőben tárolod (ha van rá lehetőséged a munkahelyeden), akkor egy forró nyári napon igencsak frissítő tud lenni, mivel a testpermeteket a parfümökkel ellentétben az egész testedre tudod használni, bárhova és bármilyen mennyiségben tudod permetezni. Nyáron fújhatsz a lábszáradra, a karjaidra, combodra, a dekoltázsodra, tehát azokra a bőrfelületekre, amik szabadon vannak. Körülbelül 15-20 centiméter távolságról érdemes használni, hisz a szórófej így tud a leghatékonyabban permetezni. Arra viszont vigyázz, hogy ne ess túlzásba, elég néhány fújás is.

afonya_joghurt_testpermet2.jpgHARMÓNIA

Tusfürdőd és testápolód lehetőleg legyen ugyanolyan illatú, mert ha jó minőségű termékeket használsz, akkor illatuk akár egész nap kitart, mivel egymást erősítik. Ha testpermetet is szeretnél használni, az is legyen ugyanolyan illatú, ha erre nincs lehetőséged, akkor inkább egy semleges illatot vagy az a jobb ha semmit se használsz. Én nyáron csak tusfürdőt és testpermetet használok, mert a testápolótól ragacsos lesz a bőröm, amikor megízzadok a városban, úgy érzem, mintha rám ragadna a kosz. Az esti zuhanyozás után viszont bekenem magam egy lágy testvajjal, így bőröm egész nap ápolt és puha marad.

FRISSÍTÉS

Zuhanyozz minden reggel és este langyos vagy hideg vízzel. Ez nem csak felfrissít a kánikulában, hanem a hidegtől a pórusok összehúzódnak és a bőröd felüdül. Ha extra jót szeretnél tenni testnek és  léleknek egyaránt, akkor a váltott zuhanyt ajánlom, ettől lesz a legszebb a bőröd. Szóval először meleg vízben tusolj, majd hideggel öblítsd le. Nem fogsz megfázni, ha nem fagyos víz alatt állsz hosszú percekig, viszont a vérkeringésed felpezsdül, ennek köszönhetően te is és a bőröd is megfiatalodik. Ha nincs lehetőséged zuhanyozni, akkor hordj magaddal egy mini törülközőt, időnként bevizezheted és a tarkódra teheted, egy darabig kellemesen hűs lesz.

TESTPÚDER

Használj folyékony vagy por alapú testpúdert, mert amikor a nyári hőségben aszalódsz, akkor nemcsak száraz, hanem selymes is lesz tőle a bőröd. Magaddal viheted bárhová és amikor úgy érzed szükséges, használd. Itt is figyelj az illatra, hogy ne legyen túl intenzív, inkább könnyed illatot válassz.

ILLATANYAGOK NÉLKÜL

Használj természetes mosószereket vagy olyan öblítőt, ami illatanyag mentes, mert ruhád semleges illatú lesz a mosás után. Ezzel nemcsak óvod a környezetet, hanem elkerülheted, hogy a különböző illatok miatt kellemetlen illatfelhő vegyen körül. Továbbá megelőzheted a bőrpírt, az irritációt, ha esetleg öblítés után marad a ruhádon vegyszer.

 

Tehát semmi baj nincs azzal, ha nyáron is szeretnél friss és üde lenni, csak tartsd be a szabályokat és ne keverd az illatokat. A parfümöt pedig cseréld testpermetre, mert a legnagyobb hőségben is megállja a helyét. Ha jó minőségű testpermetre vágysz, ami nem ragad és nem hagy foltot a ruhán, akkor kattints ide.


KÖVESS MINKET!

Bőrfiatalítás Antioxidánsokkal Minitréning - Ingyenes - 8 részesMentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés