Blog

8 könnyen elkészíthető tipp, hogy a fürdőd sose legyen kupis

2018.04.11 18:18

8 könnyen elkészíthető tipp, hogy a fürdőd sose legyen kupis

Mi, nők általában igen nagyszámú szépségápolási bigyóhalmazzal rendelkezünk, ha szabad így fogalmaznom. Ott van például a sminkcucc, az arclemosó és ápoló felszerelés, ékszerek, körömlakkok, tisztálkodó szerek, a havi tisztasági cikkek, és még sorolhatnám. Egy nőnek sok hely kell, nem úgy, mint egy férfinek, akinek a piperéje elfér egy szappantartón. 

Sok a kis apróság, amiket ha nem rejtesz el valahova, vagy nem rendezed a kezed ügyébe, akkor állandó a felfordulás, ami azt eredményezi, hogy folyton késésben vagy, kapkodsz, vagy leversz valamit, esetleg akkora a rendetlenség, hogy szégyelled magad miatta. Ismerős valamelyik? Ha magadra ismertél, akkor olvass tovább, mert ezt a cikket neked írtam.

Íme néhány könnyen kivitelezhető tipp, hogy fürdőszobád mindig rendezett legyen:

 

1. SMINKLEMOSÓ KENDŐ ADAGOLÓ

A befőttes üveg egy rendkívül sokoldalúan felhasználható, és újrahasznosítható tárgy, aminek a fürdőben is nagy hasznát veheted. A sminklemosó kendőket a szekrénybe szokás elrejteni, hiszen a színes csomagolás miatt nem túl dekoratív. Ez a befőttes üveges megoldás lehetővé teszi, hogy mindig, amikor este a smiket szokás lemosni, akkor a kezed ügyében legyen. Praktikusan adagolhatod, pillanatok alatt újra tölthető, arra viszont figyelj, hogy a kendőket a csomagolásból ne vedd ki, mert akkor kiszáradhatnak.

Tippek, ha kupis a fürdő: Befőttes üveg tárolók

2. KOMPLETT FÜRDŐSZOBA SZETT

Szintén befőttes üvegekből, vagy kiürült tégelyekből elkészíthető egy teljes fürdőszobai tároló szett. Tarthatod benne a vattát, a fogkeféket, a fülpiszkálót, vagy akár átalakítható szappan adagolónak is. Még dekorációt is lehet bele tenni, csak a képzelet szab határt. Nem kell hozzá más, csak szép üvegek és festék, esetleg gyöngyöket, vagy más köveket is lehet rá ragasztani díszítésnek. Könnyen és kevés pénzből kivitelezhető, a látvány pedig önmagáért beszél.

Tippek, ha kupis a fürdő: Kellék tartó

3. KIFOGYOTT MÉCSESBŐL SZÉP TÁROLÓ

Biztosan vettél már olyan poharas mécsest, ami kifogyás után a kukába került. Többé ne dobd ki, inkább hasznosítsd újra. Tarthatsz benne vattakorongot, kozmetikai szereket, termék mintákat, fülpiszkálót, és még sorolhatnám. Ragassz rá gyöngyöt, kavicsot, kend be üvegfestékkel, rengeteg ötletet találhatsz hozzá az interneten.

4. KASPÓBÓL SMINK KELLÉK TARTÓ

Egy modern nő smink felszerelése rengeteg olyan dologból tevődik össze, amit az évek során felhalmozott. Gondolok a sminkecsetekre, ceruzákra, rúzsokra, amiből általában nem egy vagy kettő szokott lenni, tisztelet a kivételnek. Ha ezek szütyőben, vagy a polcon hevernek, akkor vagy sok idő kikeresgélni az éppen megfelelőt, vagy a hánykolódásnak sérülés lehet a vége. A legjobb megoldás, ha egy virág kaspót alakítasz át erre a célra, így bármilyen színnel, vagy egyedi ötlettel fel tudod dobni az unalmas fürdőszobai hangulatot, és még praktikus is.

Tippek, ha kupis a fürdő: Tároló dobozból

5. KÉSZÍTS TÁROLÓ DOBOZT

Egy üres karton dobozból, egy régi pulcsiból, vagy törülközőből könnyedén csinálhatsz tároló dobozt. Nem kell több ezreket elköltened egy szép dobozra, ha van egy kis fantáziád és kézügyességed. A karton dobozt bevonod a textillel, esteleg díszíted még valamivel, és már kész is. Az elkészült dobozba bármit bele lehet pakolni, én a manikűr készletemet tartom benne, ami rengeteg körömlakkból, és minden egyéb kis apróságból áll. Nagyon jó megoldás lehet a tisztasági betétek és hasonlók tárolására, amit szintén nem szeretünk, ha szem előtt van, azonban ha kell, akkor jó, ha egy helyen vannak.

 

6. VATTAKORONG TARTÓ DOBOZ

A vattakorong is egy olyan dolog, amire minden nap szükség van, így a legjobb ha a kezünk ügyében helyezzük el. Az nem szokott túl szép lenni, ha a zacsi fel van lógatva valahova, és onnan szedegetjük ki a kis korongokat, ezért nagyon zseniális ötletnek tartom a kiürült csipszes dobozból átalakított vattakorong tartó dobozt. Rendkívül sokrétűen díszíthető, én most csak egy példát mutatok meg, nekem nagyon tetszik ez a megoldás. Könnyen utántölthető, és sokkal könnyebb ezzel a módszerrel kiszedegetni, amikor szükség van rá.

Tippek, ha kupis a fürdő: Egy kis barkács

7. TÖRÜLKÖZŐK AZ AJTÓ MÖGÖTT

Nekem ez a megoldás azért tetszik nagyon, mert így sokkal gyorsabban szárad a törülköző. Nincs mindenkinek törülköző szárítós radiátora, pedig az nagyon jó találmány, így általában a törülközőket fellógatjuk egy kis akasztóra, ahonnan gyakran le is esik. Ha van lehetőséged az ajtóra szerelni egy ilyen akasztót, ahol száríthatod a törcsiket, akkor azok sosem lesznek útban, így több helyed marad. Kifelé nyíló ajtónál is megvalósítható.

8. POLCOK A WC FELETT

A toalett feletti polc egy olyan terület, ami rengeteg háztartásban kihasználatlan marad. Ha a wc tartály nem felül töltős, akkor ezt a kiaknázatlan lehetőséget mindenképp érdemes kihasználni. Fel lehet szerelni polcokat, ahova a dobozos tárolót - az intim kiegészítőkkel megpakolva -, wc illatosítót, dekoratív tárgyat, wc papír gurigákat, és minden félét lehet tárolni. Át kell gondolni, hogy ezt a helyet ki szeretnénk-e használni, és ha igen, akkor be kell vonni a buliba egy hozzá értő férfiembert, aki segít neked a szerelésben.Nagyon sok nő ismerősömnél látom, hogy folynak ki a flakonok, a sminkek és az egyéb cuccok a fürdőből, mert kicsi a helyiség, vagy mert rengeteg az impulzus vásárlással felhalmozott holmi. Én sem vagyok angyal, szeretek vásárolni, és új dolgokat kipróbálni, éppen ezért osztom meg veled tippjeimet, mert nekem beváltak. Egy nő mindig hely szűkében van, de ha átgondolod, hogy mivel teheted jobbá, szebbé és praktikusabbá a fürdőt, jobban fogod érezni magad és felszabadul a hely újabb kipróbálásra váró fürdőszobai cikkeknek.


KÖVESS MINKET!