Blog

5 hihetetlen szépség recept a nagymamától

2017.08.28 11:07

5 hihetetlen szépség recept a nagymamától

Nagyiktól sok bölcsesség maradt ránk a konyhából, nincs ez másképp a szépségápolással sem. Attól még, hogy valami régi az még működik, sőt, néha még jobb is, hisz natúr és természetes módszerekről van szó, mert annak idején nem voltak feszesítő gépek és fiatalító injekciók, a szipiszupi krémekről nem is beszélve. A szépség nem csak a természet ajándéka, hanem az önmagunkra figyelés eredménye. Ha azt gondolod a régi praktikák furcsák vagy értelmetlenek, akkor itt az ideje kipróbálni őket.

Mentés

Mentés

RECEPT PATTANÁSOS BŐRRE

Sokan szenvedünk a pattanások okozta kellemetlen érzéstől, hiszen nem szép, fájdalmas és sokszor kellemetlen területen és időpontban jelentkezik, mintha ezzel akarná megkeseríteni az amúgy sem tökéletes életünket. Nagyik egy nagyon egyszerű recepttel kenték be a pattanásokat lefekvés előtt, a méz-fahéj kombinációt használták. Rendkívül hatásos, próbáld ki egyszer, reggel meg fogsz lepődni az eredménytől.

 

ÓVD A HAJAT SELYEMMEL

Aki megtehette, az selyem párnahuzatot használt, mert a selyem nem szívja be annyira a nedvességet mint a pamut, ezért a bőröd és a hajad nem veszít annyit nedvesség tartalmából. A selyem simább anyag, ezért a haj mikroszálai nem akadnak bele és nem is töredeznek úgy, mint a pamut párnahuzat esetében. Aki nem szereti a selymet, az használhat szatén anyagot is, lényeg, hogy a pamut a haj ellensége.

 

Tipp szintén nagyitól:

Ha éjszakára befonod a hajad, akkor a forgolódás közben a szálak kevésbé töredeznek, plusz reggelre szép és természetes hullámaid lesznek.

 

NÖVESSZ HOSSZÚ PILLÁKAT

Akár hiszed akár nem a nagymamák is nők, ők is szerettek szépek lenni, ehhez akkoriban is hozzájárult a szép és ápolt szempilla, amit csakis természetes módon lehetett ápolni, mert  nem voltak még szempilla spirálok és gyógyszertári szempilla növesztő készítmények. Régen a hosszú és dús szempilla elérése érdekében ricinus olajat használtak, azzal kenték be a pillákat. A ricinus olaj elősegíti a szőr növekedését, hidratál és ápol. Úgy használd, hogy egy régi szempilla spirállal vidd fel az olajat a pillákra vagy akár a szemöldökre és egész éjszaka hagyd rajta. Pár hét elteltével már fogod is látni a változást, nem kell méregdrága szérumokat és kapszulákat szedni, ezzel a régi megoldással természetesen tündökölhetsz.

 

MOSS HAJAT SÖRREL!

Nagyon régi és jól bevált praktika, ha barna sörrel mosol hajat, ugyanis a sör élesztő tartalmától a hajad dúsabbnak fog tűnni. Csak kevesen merik kipróbálni, pedig rendkívül hatásos. A sör savasságának köszönhetően még a lerakódott sampon és balzsam maradványokat is kitisztítja a tincsek közül, érdemes hát sörrel hajat mosni. Attól nem kell félned, hogy bűzleni fogsz a sörtől, mert ha jól kiöblíted nyoma sem marad a maláta és komló jellegzetes illatának.

 

SZÉP KÖRMÖK CITROMMAL

Biztosan előfordult már, hogy körmeid besárgultak, hihetetlen, de még erre a problémára is van receptje a nagyinak. A körmöket egy félbevágott citrommal kell bedörzsölni, ugyanis a citromlé fehéríti a körmöket és felpuhítja a körömágyat. Ha ezt a módszert alkalmazod körmeid mindig ápoltak és szép fehérek lesznek. Sebes és berepedezett bőrre viszont ne kenj citromot, mert a sebet csípni fogja, ami elég fájdalmas lehet.

 

Ha a fenti tippek közül bármelyiket kipróbálod bizony látni fogod, hogy a nagymama tudta mitől döglik a légy a szépségápolásban is. Az új modern módszerek mellett, mint a hámlasztás és barátai bizony a régi praktikákat is érdemes alkalmazni, mert nemcsak olcsók, de hihetetlenül hatékonyak is. Kérdezd meg nagyidat vagy anyukádat, hogy ő milyen módszereket használt régen, biztos, hogy emlékszik még néhány trükkre az ő idejéből, amit tudsz hasznosítani.


KÖVESS MINKET!

 

Mentés