Blog

4 Tipp, hogy a nőnapot követően is sugárzó Nőnek érezd magad

2018.03.08 01:00

Nő vagyok! És neked mi a szuperképességed?

NŐ vagyok! És neked mi a szuperképességed?

Alighogy elmúlt Valentin nap, március elején máris itt a következő alkalom, amikor nagyobb figyelmet fordítunk egymásra, a nőkre, önmagunkra. Március 8-án, a nemzetközi nőnapon, miénk a főszerep. Ám dönthetsz úgy, hogy a nőnap elmúltával is csillogni fogsz, egyáltalán nem törvényszerű a hétköznapi teendők, és rohanás mellett sem elveszítenünk azt a sugárzó nőt, akik belülről fakadóan vagyunk! Cikkünkben 4 tippet osztunk meg Veled, hogy egész évben ragyoghass!

 

1917 óta, hazánkban pedig 1948 óta ünnepeljük minden év március 8-án a nemzetközi nőnapot. Olyannyira fontos nap ez, hogy az ENSZ is a világnapok között tartja számon. Korábban a nők egyenjogúságát és a szabad munkavállalást hirdető, demonstratív nap volt. Mára valamelyest átalakult e nap szerepe; elsősorban a nők iránti kedveskedés, tisztelet, megbecsülés, elismerés, szeretet áll a középpontban, melyet virágokkal fejezünk ki. Nőnapra a nagy klasszikusok mellett a tavaszi virágok dukálnak. A tulipán vagy a frézia mellett a rózsa mindig jó választás; legyen szó a vörösről, ha a szerelem kifejezője, vagy akár a fehérről, ha édesanyákat, nagymamákat köszöntünk vele.


A rózsa szimbólum
A görög kultúrkör Aphroditéhoz, a szerelem istennőjéhez köti a vörös rózsát, ami az istennő kedvenc virága. A keresztény hagyomány szerint pedig a vörös rózsa Krisztus véréből fakadt, ezért a feltámadás jelképének tartják. Azzal azonban a különböző hagyományok és a nyugati társadalom is egyetért, hogy ez az egyik legfontosabb virág szimbólum, mely a szépséget, a szerelmet, az életet, a vért és az újjászületést is szimbolizálja.


Valljuk be; melyikünk ne olvadna el egy meglepetés virágcsokor láttán?! Egy virágban benne van az élet; a színük, a formájuk, az illatuk, a sokrétű felhasználásuk teszi őket egyedivé, különlegessé. Épp úgy, ahogy a virágok, úgy mi nők is mindannyian különlegesek vagyunk, gondoskodásra vágyunk, törékenyek vagyunk.

Egy rózsa sosem lesz napraforgó, és egy napraforgó sem válik rózsává. Mégis mindegyik csodálatos a maga módján, épp úgy, ahogy mi, Nők is azok vagyunk! (Miranda Kerr, ausztrál fotómodell, fordítás: a szerk.)

Azt kívánjuk kedves Olvasónk, hogy ne csak nőnapon, hanem egész évben fordíts időt és energiát magadra, törődj testeddel, lelkeddel egyaránt. És ne feledd, a mi szuperképességünk, hogy Nők vagyunk, akik belső önvalójukból sugározni képesek!

Íme a tippjeink, hogy hogyan ébreszd fel Te is magadban a Nőt:

1. BŐRÁPOLÁS a hétköznapokban is


„Az aki szép, az reggel is szép” – tartja a mindannyiunk számára jól ismert mondás, ám bőrünk minden esetben igényli a rendszeres ápolást. A korán reggeli, szem alatti táskákon segíthet egy gyors arcpakolás, vagy egy C-vitaminos helyi bőrtáplálás, majd a bőrtípusunknak megfelelő arckrém használata. Aki nem szeret sminkelni, az már ennyivel is sokat tett arca frissességének megőrzéséért.

Ezen felül egy kis alapsmink reggelente – mely csak pár perc ráfordítást igényel -, még inkább hozzájárulhat ahhoz, hogy a tükörből egy magabiztos, csinos Nő tekintsen ránk. Szinte biztos, hogy ez a reggeli frissítés egy baba melletti, át nem aludt éjszaka után is újjávarázsol és máris pezsgőbben indulhat a napod. Ha édesanya vagy, ne felejtsd el: boldog anya = boldog baba. Meglátod, a párod sem fogja szó nélkül hagyni a változást!

2. Maradj POZITÍV! Kezdd hálával a napot! Hogyan?

  •  Még akár reggel az ágyban, felkelés előtt gondold át néhány percben, hogy miért lehetsz hálás. Lehet ez bármi, egy tegnapi csokor virág nőnapra a férjedtől, vagy épp a hétvégi közös ebéd szeretetteljes családi légkörben. Hidd el, teljesen másként indul majd a napod, ha pozitív energiákkal kelsz ki az ágyból.

  •  Időnként állj meg a rohanásból, és vedd sorra a teendőket. Akár le is írhatod őket. Majd kezdd az elsőnél, és lépésről-lépésre, mindig csak az adott dologra fókuszálva foglalkozz velük. Ne gondolj arra, hogy még mi van hátra, maradj a jelenben! Garantált, hogy így elkerülöd az aggodalmaskodást, mégis módszeresen haladsz a teendőkkel.

  • Az elme lecsillapítására a legjobb módszer a meditáció, mely tökéletes segítség ahhoz, hogy elengedd a negatív, zavaró gondolatokat.

A legfontosabb, hogy a lehető legtöbb esetben maradj pozitív, hisz minden a Te hozzáállásodon múlik. Ha elménket pozitív gondolatokkal töltjük meg, az életünk elkezd megváltozni.


3. VIRÁG minden mennyiségben


Az élővirág boldogságot, felüdülést visz nem csak szívünkbe, de otthonunkat is pozitív energiákkal tölti fel. A nőnapnak hála, bizonyára mindannyian gazdagodunk 1-2 szál vagy csokor szép növénnyel, ám vegyünk bátran virágot saját magunknak, speciális alkalom nélkül is!

Hogy miért? Mert a női lelket feltölti, szó szerint kivirágoztatja egy bimbódzó kis növény. A kis csodavirágok illatukkal és vibráló, vagy épp pasztel színvilágukkal melengetnek, feldobják hangulatunkat. A tulipán, a jácint, a liliom, a szegfű, sőt a mesebeli orchidea és a rózsa is örök kedvencünk az idén is.

Bár igazán romantikus a szárított virág, a néphagyomány szerint nem jó, ha ilyet tartunk otthonunkban, az energiát ugyanis nem jó irányba mozgatja, nem visz előre bennünket, a múltban tart. Válaszd az élőt inkább!


Az ezerarcú rózsa
A rózsa szépsége és elbűvölő illata egyikünk számára sem vitatott. (Szagolj csak meg egy damaszkuszi rózsát, és megérted miről beszélek!) A gyönyörű virág azonban ennél jóval több mindent tartogat számunkra; számtalan jótékony élettani hatással bír e különleges növény és felhasználhatósága is igen sokrétű. Titka többek között a szirmokból kinyerhető illóolajban rejlik.

A szépségápolásban is már ősidők óta kiemelkedő szerep jut a rózsának. A belőle készült természetes, tiszta
kozmetikumok széles tárháza érhető ma már el. Érdemes házilag is elkészíteni például a rózsavizet, sőt, különleges rózsalekvár is készíthető az ezerarcú virágból, ha a rózsaszirmokat mézzel kevered!

A rózsavízhez még friss rózsaszirmokra lesz szükséged, melyet felmelegített tisztított vízzel önts le és lefedve pihentesd 10-12 órán át. Ezt aztán leszűrve már élvezheted is a rózsavíz hidratáló, tisztító, tonizáló hatását, mely élettel tölti fel bőrödet.

Válassz illóolajat, ha légúti betegségekre keresel gyógyírt, ilyen formában kitűnő stresszoldó is. A rózsaolaj pedig a hormonháztartásra gyakorol pozitív hatást, a havi vérzést képes szabályozni, gyulladásgátló és antibakteriális hatású. Húgyúti fertőzésekre is alkalmazhatod. További kitűnő tulajdonsága, hogy nyugtatja az idegrendszert, elűzi a negatív érzelmeket.4. Az ÉN-IDŐ fontossága


Ahhoz, hogy a hétköznapokban kiegyensúlyozott és vidám légy, hogy szívvel-lélekkel adni tudj, magadra is szükséges időt fordítanod. Találd meg, hogy téged mi tölt fel, és teremts alkalmat az én-időre, amikor saját magadat helyezed a középpontba. Tudjuk, ez igazán nem könnyű, hisz anyák, feleségek, háziasszonyok, üzletasszonyok vagyunk rengeteg teendővel. Próbálj meg azonban tudatosan minden nap adni magadnak egy kis időt, amikor feltöltődsz.

Nem kell sok időt igénylő elfoglaltságokat egyből célul kitűznöd. Gondolj csak egy 10 perces meditációra, egy rövidebb sétára, vagy egy fél órás olvasásra lefekvés előtt. Az a fontos, hogy rendszeresen foglalkozz önmagaddal, így rövid időn belül érezni fogod az én-idő jótékony hatását.

Mindannyiunk feje felett összecsapnak időnként a hullámok, így adunk még néhány további tippet, amivel elkezdhetsz önmagadra tudatosan figyelni:

  • vegyél egy forró fürdőt, amikor a férjed már hazaért, és figyel a gyerkőcre.
  • tegyél fel egy arcpakolást
  • trécselj telefonon a barátnőddel
  • igyatok meg közösen egy kávét
  • színezz, fess vagy épp készíts egy finom süteményt, ha téged ez dob fel.

És ami még nagyon fontos: ne vedd túl komolyan a dolgokat! Ér hibázni, és ér pihenni, nem kell mindig tökéletesnek lenned. Úgy vagy jó, ahogy vagy!

Kedves Olvasónk, virágozz Te is, nyílj ki, mint egy rózsa! Tartsd észben, hogy olyan dolgokat tudsz csak bevonzani az életedbe, amilyen Te magad is vagy. Ha azt szeretnéd, hogy pozitív irányt vegyen életed, légy mindig optimista és fordíts időt önmagadra, hogy töltődhess. Meglátod, a környezeted is észre fogja venni azt a sugárzó NŐt, amilyen vagy, amilyenné válhatsz! Ne feledd; a mi szuperképességünk és fegyverünk, hogy NŐK vagyunk!


KÖVESS MINKET!