Blog

3 egyszerű tipp, hogy bőröd ősszel is ragyogjon

2016.10.17 15:41

3tipp_hogy_borod_osszel_is_ragyogjon.jpg

 

Az ősz az elmúlás, a múlandóság évszaka. A forró nyarat felváltja a hűvös, szeles, csapadékos idő, mindenki gumicsizmát és kiskabátot húz, de nem csak az öltözködésben kell változtatni, fel kell készíteni bőrünket is az időjárás változására. Ősszel érdemes megújítani a bőröd, hisz nincs is nagyobb szüksége a megújulásra, mint a sok napsütés és állandó forróság után. Megmutatjuk neked mi az a 3 lépés, amit mindenképpen végezz el, hogy bőröd felfrissüljön és újra ragyogjon.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bőrállapot felméréseA bőrállapot felmérése

Mérd fel a nyári nap és szél okozta károkat, és állapítsd meg, hogy jelenleg melyik bőrtípusba tartozol. Az arcbőrnél kifejezetten fontos ennek meghatározása, mert a téves kezelés több kárt okoz majd, mint hasznot. Bőrtípusod meghatározásában itt kaphatsz segítséget. Ha a bőrödön májfoltok és pigmenthibák is keletkeztek, akkor érdemes szakember véleményét is kikérni, mielőtt nekiesel a nagy megújulásnak.

BőrmegújításA bőr megújítása

A nyári meleg után szinte mindenki bőre szárazabb az átlagnál, főleg akkor ha a tengerparton a sós víz is kiszívta. Novemberben érdemes a hámlasztási eljárást elvégezni, mert ilyenkor már nem süt a nap olyan erősen, van ideje a bőrnek a regenerálódásra. A hámlasztás vagy bőrradírozás során az elhalt hámsejteket ledörgöljük, így a friss bőr a felszínre kerül, tehát felkészítjük a bőrünket a tápláló összetevők hatékonyabb befogadására.

Tápanyag feltöltésTápanyag feltöltés

Miután az elhalt sejteket ledörgöltük következik a bőr táplálása. Számos tápláló összetevőt ismerünk, mint például a shea vaj, a C vitamin, az E vitamin, az argán olaj, a szőlőmag olaj, vagy a kollagén. Ezek mind mind arra szolgálnak, hogy bőröd táplálják és újra frissé és selymessé varázsolják. Érdemes tehát olyan tápláló készítményeket választani, ami ha nem is ezen összetevők mindegyikét, de a lehető legtöbbet tartalmazza.

 

Add meg bőrödnek azt, amit megérdemel és hidd el újra fog születni. Óvakodj a parabént tartalmazó készítményektől, törekedj a természetességre. A természetes összetevőkről bővebben itt olvashatsz.

 

A nagy megújulás után se felejtsd el rendszeresen hidratálni bőröd. Minden nap kend be tested testápolóval vagy testvajjal, arcod pedig a bőrtípusodnak megfelelő nappali és éjszakai krémmel. Ha így teszel egész évszakban friss és rózsás arcot tulajdoníthatsz magadnak, mindenki tudni akarja majd a titkod.


KÖVESS MINKET!

Bőrfiatalítás Antioxidánsokkal Minitréning - Ingyenes - 8 részesMentés

Mentés

Mentés

Mentés