Új jelszó kérése
 

Főbb alapanyagok

A Refan kozmetikumokat a természet csodás ajándékaiból készítik. A márka két fő jellemzője a természetesség és a frissesség. A Refan termékek olyan különleges kozmetikumok, melyek kíváló minőségű természetes olajokat és növényi összetevőket tartalmaznak, mint például a rózsaolaj, a rózsavíz, az olíva, a levendulaolaj, a kakaó, a shea vaj és a joghurt koncentártum. Hiszünk abban, hogy a természet csodás adományaiból készült kozmetikumok és illatszerek harmóniát, nyugalmat és egy csepp boldogságot csempésznek be a szürke hétköznapokba.

 

Lássunk ezek közül néhányat:

 

aloe veraAloe Vera gél

Csak a levél belsejét, az úgynevezett Aloe vera gélt használják fel, mert a külső (zöld) rész olyan anyagokat tartalmaz, amelyek irritálhatják a bőrt és allergiás tüneteket válthatnak ki. A minőségben nagy különbségek vannak. A legjobb gélt a trágyázás és öntözés nélkül fejlődött növényekből nyerik, mert csak ezek tartalmazzák koncentráltan a hatóanyagokat. Az Aloe vera hűsítő, gyulladáscsökkentő hatású. Hidratál és magában felkenve kiváló napégés vagy rovarcsípés kezelésére. Akné (miteszer) esetében is használ.

 

argánolajArgánolaj

Az argánolajat kizárólag a Marokkóban honos argánfa terméséből nyerik. Az olajbogyóhoz hasonló gyümölcsök magjai akár 50%-ban is tartalmazhatják a világosbarna olajat. Egy literhez kb. 30 kg termés szükséges. Mivel az argánfát merevsége miatt nem lehet géppel rázni, a szüret nagyon munkaigényes, ezért az argánolaj igencsak drága. Az argánolaj feszessé és bársonyossá teszi a bőrt, kedvezően hat a kötőszövetre. Védi a bőrt a kiszáradástól. Elsősorban száraz, érett bőrre használatos, de hatásos akné, allergia és károsodott bőr kezelésében is.

B5 provitaminC-Vitamin

A C-vitamin kötőszöveti sérüléseknél regeneráló és gyógyító hatású, továbbá gyulladt és pattanásos bőrre is használják. A C-vitamin gátolja a kollagén lebomlását és serkenti a kötőszövet anyagcseréjét.

 

B5 provitamin - D-panthenol

A panthenol részt vesz a bőr regeneratív anyagcsere-folyamataiban. Sebgyógyító, gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású, javítja a bőr rugalmasságát és segíti a vízmegtartásban.

E vitaminE-Vitamin

Az E-vitamint a szépségápolásban főleg antioxidáns hatása miatt alkalmazzák. Kisimítja a bőrt, sejtmegújító és gyulladásgátló hatású.

 

Glicerin

A glicerin sűrűn folyó, átlátszó, szagtalan, folyékony anyag. A bőr saját nedvességmegtartó rendszerének természetes része. Főleg vízhiányos bőrre való receptúrák nyersanyagaként javasolt. Kozmetikumok előállításánál hidratáló alapanyagként előszeretettel kombinálják más nedvességmegkötő, illetve megtartó anyagokkal.

gránátalmamag olajGránátalmamag olaj

A gránátalmafa ősrégi kultúrnövény, valószínűleg Ázsiából ered. Magjából kevés olaj nyerhető, ezért ez az alapanyag igen drága. Megéri azonban az árát, mert rendkívül gazdag ápoló összetevőkben. A világos- vagy aranysárga, dió illatú, sűrűn folyó olaj, több mint 70% punicinsavat tartalmaz. Ez az omega-5 zsírsav igen erős antioxidáns hatású. Kiváló bőrregeneráló és gyulladáscsökkentő hatású. Fokozza a bőr rugalmasságát, serkenti a sejtosztódást. Érett bőrre, ekcémás vagy akár napégette bőrre is kiváló.

 

Hialuronsav

A hialuronsav a bőr szöveteiben is megtalálható természetes poliszacharid. Megköti a bőrfelszínen a nedvességet, láthatóan feszessé teszi, ezért sok öregedés elleni készítményben megtalálható.

holt-tengeri iszapHolt-tengeri iszap

A holt-tengeri iszap a holt-tengeri só ásványi anyagaiban, valamint állati és növényi eredetű szerves anyagokban is nagyon gazdag. Regenerálja, tisztítja és kiegyensúlyozottá teszi a bőrt. Hidratál és méregtelenít.

 

Illóolajok

Az illóolajok a növények fontos alkotóelemei, amelyeket védekezésül, riasztásul vagy beporzásuk, magjaik terjedése végett termelnek. Megadják az adott növény illatát és ízét. A belélegzett illóolajok hatnak hangulatunkra, koncentráló képességünkre, stresszérzékenységünkre és más érzelmeinkre - vagyis a szervezet limbikus rendszerére. Bőrön át felszívódva a véráramba kerülhetnek, majd bejárhatják az egész testet.

jojobaolajJojobaolaj

A jojobaolaj hagyományos értelemben véve nem is olaj, hanem folyékony viasz. Az észak-amerikai Sonora-sivatagban honos örökzöld jojobacserje terméséből nyerik. A hidegen sajtolt jojobaolaj aranysárga, szinte szagtalan. Nagyon hasonlít az emberi bőr faggyújára, amelynek köszönhetően a viasz elegyedik a faggyúval, és vékony lipidréteget képez a bőrön, amely megköti és szabályozza a nedvességtartalmát, így a bőr sima és bársonyos lesz. Ezen kívül erősíti a kötőszövetet, megelőzi a ráncok kialakulását és elősegíti a leégett bőr gyulladását.

kakaóvajKakaóvaj

A kakaóvaj a kakaónövény magjainak zsírja. A kakaó több mint 300 összetevőből áll. A közép-amerikai népi gyógyászatban fontos szerepet tölt be, számos területen alkalmazzák. Egy újonnan felfedezett anyaga, a cocoheal, állítólag serkenti a sejtek növekedését, megelőzi illetve csökkenti a ráncokat (főleg a száj és a szem környékén), valamint gyorsítja a sebgyógyulást. A kozmetikában a kakaóvajat bőrápoló adalékként adják arckrémekhez, testvajakhoz és fürdőkészítményekhez. A szappanok szilárdabbak és sima felületűek lesznek tőle. Puhítja és bársonyossá teszi a bőrt, ideális száraz, igénybevett bőr ápolására. Segít megelőzni a terhességi csíkok kialakulását, a meglévőket pedig halványítja. Zsíros bőrűek inkább tartózkodjanak a kakaóvaj használatától, mert rendkívül nagy mértékben tartalmaz telített zsírsavakat.

 

Kollagén

A kollagén az emberi kötőszövetben természetesen előforduló rostfehérje. Javítja a folyadékfelvételt és hatásos a ráncok ellen.

levendulaolaj

Levendulaolaj

A levendulaolaj az egyik leggyakrabban használt illóolaj. Nyugtató, gyulladáscsökkentő és vérkeringést serkentő hatású. Azon kevés illóolajok egyike, amelyeket higítás nélkül is a bőrünkre kenhetünk. Így nagyon hatásos rovarcsípésre vagy égési sérülésekre. Ha a darázscsípésre kenjük, az egyáltalán nem dagad fel és alig fáj. Még nagyobb kiterjedésű égéseknél is a levendulaolaj látványosan felgyorsítja a gyógyulást.

mandulaolajMandulaolaj

A mandulaolaj gyengéd, jól tolerálható és sokoldalúan felhasználható olaj. Minden bőrtípusra, még bababőrre is alkalmazható. A sárgabarackmag olajhoz hasonlóan nagyon könnyen beszívódik, és arra is képes, hogy más anyagokat a mélyebb bőrrétegekbe juttasson.

 

Olívaolaj

Nincs még egy olyan ismert olaj, mint az olíva, ráadásul szinte mindenki konyhájában megtalálható. Gyulladáscsökkentő hatása miatt gyógykenőcsök bázisolajaként is szívesen használják. Az olívaolaj csak nagyon lassan szívódik be a bőrbe, miközben felpuhítja, ezért nagyon eredményesen alkalmazható érdes, száraz, korpás bőrre. Ha bevarasodott sebre kenjük, felpuhítja a vart, így az sokkal gyorsabban esik le.

barackmag olajSárgabarackmag olaj

A sárgabarackmag olaj olyan selymes olaj, amelyet még az érzékeny bőr is jól tűr. Kisimítja, megnyugtatja a bőrt, és nagyon jól beszívódik. Gyakran használják babaápolási cikkekhez is.

 

Szőlőmagolaj

A szőlőmagolaj nagyon jó bázisolaj zsíros vagy vegyes bőrre. Gyorsan beszívódik, a bőrt rugalmassá teszi, de nem hagy zsíros réteget rajta. Szabályozza a faggyútermelést. Segíti más hatóanyagok felszívódását, antioxidáns hatása révén öregedésgátló. Emiatt érett bőrre is megfelelő alapanyag lehet.

sheavajShea vaj

A sheavaj a Nyugat-Afrikában a Felső-Nílus vidékéig elterjedt sheafa dióterméséből készül. Ott nő, ahol a kevés csapadék miatt más olajpálma már nem él meg. A sheavaj előállításához először leszedik a diót, majd a napon vagy kemencében megszárítják, vegül felnyitják. A héjat durva szitán választják le, hogy csak a dió maradjon. A héjuktól teljesen megtisztított diószemeket kemencében pörkölik, majd összeaprítják és vízzel összekeverik. Az eredmény egy barna, zsíros massza, amelyet kézzel addig gyúrnak, amíg sárgás-fehér, tésztaszerű lesz. Ismételt vízhozzáadás és melegítés, majd gyúrás hatására a sheavaj összegyűlik a víz tetején, onnan lekanalazható, szűrhető, csomagolható.

 

A sheavaj 11%-ban is tartalmazhat el nem szappanosítható anyagokat, ami nagyon pozitívan hat a bőrre: bársonyossá teszi, erősíti a bőr barrierrétegeit. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy olyan bőrbetegségeknél, mint a neurodermatitisz vagy az időskori bőrszárazság, már 15%-os sheavajkrém is sokkal jobb hatást ért el, mint a kortizonos kenőcs. A seavaj nagyon jól tolerálható, megnyugtatja az igénybevett bőrt. Előszeretettel alkalmazzák terhességi csíkok megelőzésében és a szoptatás alatti mellápolásra.

rózsaolajRózsaolaj

Elősegíti a kollagéntermelődést, így a száraz bőr kötőszövete több nedvességet tud tárolni, ami megvédi a kiszáradástól. Pigmentfoltok ellen is hatásos, és halványítja a hegeket is. A rózsaolaj száraz és érett arcbőrre igazi csodaszer.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Webáruház készítés